اخبار كوتاه روز
-زاكانی: دامادم دستیار ویژهام شده، ولی حقوق نمیگیرد
علیرضا زاكانی شهردار تهران كه در رقابتهای انتخاباتی 1400 نامزد ریاست جمهوری بود، طی حكمی حسین حیدری همسر دخترش مریم زاكانی را به سمت مشاور و دستیار ویژه شهردار در هوشمندسازی، فناوریهای نوین و نوآوری شهری منصوب كرده است. علیرضا زاكانی شهردار تهران، در حكمی حسین حیدری همسر دخترش مریم زاكانی را به سمت مشاور و دستیار ویژه شهردار در هوشمندسازی، فناوریهای نوین و نوآوری شهری منصوب كرده است. زاكانی پیشتر در مناظرههای انتخاباتی در نقد فامیل سالاری نطق كرده بود. انتصاب داماد زاكانی در شهرداری تهران واكنشهای زیادی به دنبال داشت. مهدی چمران در حاشیه جلسه شورای شهر تهران در واكنش به انتصاب یكی از بستگان زاكانی به سمت مشاور ویژه شهردار گفت: من در جریان نبودم، اما شنیدم و میپرسم ببینم از چه قرار است. گویا براساس نسبت و این چیزها نبوده، اما سوال میپرسم.
-بیش از2100 جایگاه عرضه سوخت وارد مدار شد
فاطمه كاهی، سخنگوی شركت ملی پخش فرآوردههای نفتی اظهار داشت: بیش از 2100 جایگاه عرضه سوخت در كشور وارد مدار بهره برداری شده اند و قطعا دیگر جایگاهها نیز یك به یك وارد مدار خواهند شد. سخنگوی شركت ملی پخش فرآوردههای نفتی با تأكید بر اینكه اولویت به مدار آمدن جایكاههای سوخت را جایگاههای بین شهری قرار داده ایم، گفت: هموطنان صبوری كنند، تا ساعاتی دیگر تمامی جایگاههای عرضه سوخت وارد مدار میشوند.
-سند دوم شكست مسكن دولتی
دومین سند -این بار مكتوب- از شكست «طرحهای دولتی خانهسازی» بهعنوان درس عبرت برای سیاستگذار مسكن منتشر شد. دیوان محاسبات در گزارش رسمی با عنوان «پیشرفت ناچیز طرحهای ملی مسكن» اعلام كرد: طرح «اقدام ملی مسكن» كه سال 98 شروع شد، تاكنون 12درصد پیشرفت فیزیكی داشته است. این طرح با تیراژ 400هزار واحد مسكونی در دولت قبل با هدف «تامین مسكن» خانوارهای فاقد خانه استارت خورد؛ اما اكنون مشخص شده، این مدل خانهسازی -مداخله دولت درسازوكار بازار به جای حل مشكل بازار- 20 سال طول میكشد تا به سرانجام برسد. روند تغییرات متراژ آپارتمانهای معامله شده در بازار مسكن پایتخت طی سه سال و نیم گذشته حاكی از وقوع یك زلزله طبقاتی تحت تاثیر تورم بیسابقه ملكی است. دادههای مربوط به سهم گروههای متراژی از معاملات مسكن از ابتدای سال 97 تاكنون حاكی از این است كه از ابتدای شروع دوره جهش قیمت مسكن تا مقطع فعلی كه بازار داد و ستد ملكی در فاز پساجهش قرار دارد، نه تنها قدرت خرید طبقه متوسط و پایین تضعیف و سركوب شد، بلكه حتی طبقات بالای درآمدی نیز از تورم بیسابقه ملكی آسیب دیدند.
-2 پیشنهاد شهرداری تهران درباره طرح ترافیك/ممنوعیت تردد شبانه در تهران اثر چندانی نداشته است
معاون حمل و نقل و ترافیك در این باره كه آیا شهرداری تهران خواهان حذف ممنوعیت تردد شبانه در تهران است؟ گفت: ما در معاونت فكر میكنیم، ممنوعیت شبانه اثر چندانی نداشته، اما باید در این زمینه بحث شود.مجتبی شفیعی معاون شهردار تهران ،با بیان اینكه از زمان شیوع كرونا تاكنون اولین بار است كه ترافیك اینگونه جهش یافته است، گفت: متخصصان دلایل مختلفی را برای وضعیت ترافیك این روزهای تهران برشمردند و رفع برخی از محدودیتهای كرونایی، واكسیناسیون گسترده كه ترس مردم از رفت و آمدها را كاهش داده و فعال شدن برخی كاربریها از جمله دلایل افزایش ترافیك است.
-پرسپولیس - نساجی، تقابل شكست ناپذیران
پرسپولیس در هفته دوم لیگ برتر در دیدار سخت به مصاف نساجی میرود و باید مقابل تیمی كه در 5 بازی خارج از خانه شكست نخورده، به دنبال كسب سه امتیاز باشد.در هفته دوم لیگ برتر امروز (چهارشنبه) با برگزاری دو دیدار به پایان میرسد تا پرونده این هفته رقابتها بسته شود. پرسپولیس در یكی از این دو دیدار در ورزشگاه آزادی میزبان نساجی است و فولاد در اراك مهمان آلومینیوم است.
-مصوبه ای برای آزادسازی ثبت سفارش برنج وجود ندارد/ احتمال جهش قیمت برنج در بازار خارجی
دبیر انجمن واردكنندگان برنج گفت:وزارت جهاد كشاورزی باید برای آزادسازی ثبت سفارش برنج تصمیم بگیرد كه هنوز هیچ مصوبه ای در این خصوص در وزارتخانه مذكور نیست و به واردكنندگان نیز اعلام نشده است.روز گذشته عباس تابش، معاون وزیر صمت اعلام كرد با توجه به ضرورت تامین نیاز كشور و تنظیم بازار آن و طی هماهنگیهای انجام شده، ثبت سفارش برنج شروع شد و در این ارتباط واردكنندگان میتوانند اقدام كنند.
-بازگشایی مدارس متوسطه دوم از 15 آبان و متوسطه اول از اول آذر/ تكلیف حضور ابتداییها در مدارس
به گفته سرپرست وزارت آموزش وپرورش علیرضا كاظمی:در مصوبه ستادملی كرونا گفته شده كه مدارس متوسطه اول از اول آذر و مدارس متوسطه دوم از 15 آبان بازگشایی می شوند كه هیچ منافاتی با الگوی ما ندارد. قول میدهیم مدارس از نیمه آبان تا اول آذر بازگشایی شوند و تفاوت بین 10 روز و 5 روز و یك هفته مهم نیست و مدیران ما آمادگی بازگشایی مدارس را دارند.
كاظمی درباره وضعیت بازگشایی مدارس ابتدایی نیز اینگونه توضیح داد:نامهای خدمت رئیسجمهور تقدیم كردیم و ایشان دستور بررسی داده است. تابع سیاستهای كرونا هستیم. نظرات كارشناسی خودمان را ارائه میدهیم. دغدغههای خود را درباره عدم بازگشایی اعلام كرده و میكنیم و اصرار بر بازگشایی مدارس داریم، اما اگر ستادملی كرونا تشخیص دهد كه كماكان ابتداییها باید آموزش را در فضای مجازی ادامه دهند، تابع سیاستهای ستاد ملی كرونا هستیم.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش درباره اینكه آیا حضور در مدرسه اختیاری است؟ گفت: حضور دانشآموز در فضای تعلیموتربیت در شرایط عادی هم اینگونه است كه نمیتوانیم والدین را مجبور كنیم فرزندشان را به مدرسه بفرستند. ما مدارس را در چارچوب الگوی طراحی شده باز میكنیم و با دانشآموز همان رفتاری را داریم كه در ایام حضور داشتیم. اگر دانشآموزی در مدرسه حضور نیابد قطعا غیبت میخورد. بخشی از درسها حضوری و بخشی مجازی ارائه میشود و آن كسی كه حضور نیابد برایش غیبت محسوب و از بخشی از درسها محروم میماند.