ثبت نام دوباره برای كسانی كه یارانه شان قطع شده امكان پذیر می‌شود

سخنگوی كمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1401 اعلام كرد: ثبت نام برای سرپرستان خانوار‌هایی كه یارانه آن‌ها قطع شده، در بودجه سال آینده امكان پذیر می‌شود.

1400/11/17
|
17:58
|

رحیم زارع در تشریح نشست امروز این كمیسیون گفت: این افراد می‌توانند به سامانه الكترونیكی وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی مراجعه و ثبت نام كنند تا بعد از بررسی مجدد، یارانه آن‌ها برقرار شود.
وی اضافه كرد: كمیسیون تلفیق در جریان بررسی بخش هزینه‌ای لایحه بودجه، با افزایش منابع درآمدی سهم سلامت وزارت بهداشت موافقت كرد و براین اساس در اجرای بند یك ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده، 100 درصد درآمد حاصل از یك درصد ارزش افزوده سهم سلامت به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اختصاص داده می‌شود و اعتبار 216،622 میلیارد ریالی این حوزه به مبلغ 373،500 میلیارد ریال افزایش می‌یابد.
زارع تصریح كرد: همچنین اعضای كمیسیون تلفیق بودجه، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی را در سال آینده ملزم كردند تا با همكاری وزارت ارتباطات و فناوری ظرف یك ماه بعد از ابلاغ قانون ضمن تكمیل زیرساخت‌ها تا پایان سال 1401، خدمات الكترونیك را در سراسر كشور اجرایی كند.
وی ادامه داد: براین اساس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در سال 1401 اقداماتی از جمله گسترش نظم ارجاع پزشك خانواده، نسخه نویسی الكترونیكی، توسعه و تكمیل داده‌های پایگاه اطلاعات برخط بیمه شدگان، مدیریت منابع و مصارف، تقویت نظارت مجلس بر عملكرد وزارت بهداشت، تكمیل سامانه تی‌تك در بخش دارو و یكپارچه كردن اطلاعات در دولت الكترونیك در بخش دولتی و غیردولتی را به موجب این قانون باید اجرا كند.
سخنگوی كمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1401 مجلس بیان كرد: به موجب مصوبه این كمیسیون دولت مجاز به اصلاح ساختار شركت‌های برق و توزیع برق كشور شد و اساسنامه آن با پیشنهاد وزیر نیرو به تصویب هیات وزیران خواهد رسید و منابع حاصله از صرفه‌جویی ناشی از اصلاح ساختار نیز توسط وزارت نیرو برای ایجاد، تكمیل و توسعه شبكه برق كشور صرف خواهد شد.
وی اظهار كرد: براساس مصوبه دیگر كمیسیون تلفیق بودجه و به موجب ماده (29) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه تمامی دستگاه‌ها از جمله بانك مركزی، سازمان امور مالیاتی كشور، سازمان بورس و اوراق بهادار، نیروی انتظامی، خزانه داری كل كشور، بیمه مركزی و سازمان ثبت اسناد و املاك مكلف شدند، اطلاعات مورد نیاز وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی را به صورت آنلاین و رایگان در راستای تكمیل پایگاه رفاه ایرانیان در اختیار این وزارتخانه قرار دهند و وزارت كار نیز ملزم به رعایت مسائل امنیتی در این خصوص شد.
این نماینده مردم در مجلس خاطرنشان كرد: اعضای كمیسیون تلفیق بودجه با همسان‌سازی حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم و اعضای هیئت علمی سایر دستگاه‌ها، دانشگاه شهید رجایی و دانشگاه فرهنگیان با اعضای هیئت علمی غیر بالینی وابسته به وزارت بهداشت و درمان موافقت كردند.
زارع در ادامه تصریح كرد: به موجب مصوبه كمیسیون تلفیق بودجه، مبلغ 200 میلیارد تومان از محل منابع صندوق ملی مسكن برای سامانه ملی املاك و مسكن كشور، سامانه ثبت نام و پالایش متقاضیان و سامانه كنترل طرح‌های برنامه تولید مسكن و جهش تولید اختصاص یافت. همچنین از محل تنخواه گردان، 550 میلیارد تومان در اختیار جمعیت هلال احمر و 187 میلیارد تومان هم در اختیار وزارت بهداشت و درمان برای اعتبارات هزینه‌ای قرار داده شد.
وی ادامه داد: كمیسیون تلفیق بودجه در ادامه مصوبات خود، بانك مركزی را مكلف به پرداخت مبلغ 2 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای برقی كردن چاه‌های كشاورزی از طریق شركت‌های تابعه وزارت نیرو با تضمین این وزارتخانه كرد. همچنین در راستای حمایت از صندوق بیمه كشاورزان و اجرای مواد 32 و 33 برنامه ششم توسعه مبلغ 6 هزار میلیارد تومان جهت پرداخت سهم دولت به صندوق بیمه محصولات كشاورزی به صورت نقدی یا اسناد خزانه اسلامی یكساله با تضمین دولت اختصاص یافت.
زارع تاكید كرد: با موافقت اعضای كمیسیون تلفیق بودجه مالیات هر واحد مسكن مهر 300 هزار تومان تعیین شد كه منابع درآمدی حاصل از این مالیات برای آماده سازی، زیربنایی و روبنایی مسكن مهر هزینه خواهد شد. هزار میلیارد تومان نیز از سرجمع ده هزار میلیارد تومان اموال منقول و غیرمنقول و زمین‌های مازاد وزارت راه و شهرسازی برای احداث راه‌های عشایری اختصاص پیدا كرد. همچنین 2 درصد از حقوق مالكانه سهم معادن استان‌ها نیز برای بهسازی جاده‌های مربوط به همان منطقه و استان در سال آینده اختصاص خواهد یافت.
سخنگوی كمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1401 مجلس در پاسخ به سوالی مبنی براینكه آیا خبر‌هایی در خصوص عدم افزایش میزان مبلغ یارانه 45 هزار تومانی در سال آینده صحیح است، گفت: دولت در لایحه بودجه سال 1401 حذف ارز ترجیحی را پیش‌بینی كرده بود تا از محل منابع درآمدی آن مبلغ یارانه‌ها را افزایش دهد. كمیسیون تلفیق بودجه ضمن مخالفت با حذف ارز ترجیحی به دلیل بروز مشكلاتی برای تامین معیشت مردم، 9 میلیارد دلار برای تامین كالا‌های اساسی در سال آینده در نظر گرفت.
وی ادامه داد: كمیسیون تلفیق همچنین از محل یارانه پیش بینی شده در تبصره 14 حدود 3 میلیارد دلار نیز برای خرید گندم با نرخ 9500 تومان در نظر گرفت، براین اساس یارانه‌ها با همان مبلغ قبلی باقی خواهد ماند.
زارع در خصوص ارسال نامه رئیس جمهور به رئیس مجلس شورای اسلامی نیز اظهار كرد: هفته گذشته رئیس جمهور با هدف تقویت سازمان بورس و اوراق بهادار و كاهش نرخ خوراك پتروشمی‌ها و نرخ سوخت گازی پتروشیمی‌ها نامه‌ای با مضمون اصلاحی این موارد در لایحه بودجه سال آینده به مجلس ارسال كرد.

دسترسی سریع