مسمومیت 1060 نفر به علت مصرف قارچ سمی
سخنگوی وزارت بهداشت: 1060 نفر به علت مسمومیت ناشی از مصرف قارچ به بیمارستانها مراجعه كردند كه 820 نفر سرپایی درمان و 240 نفر بستری شدند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، حریرچی با حضور در بخش خبری 21 شبكه یك سیما افزود: از این تعداد هم 143 نفر ترخیص شدند و 82 نفر هنوز در شهرهای مختلف در بیمارستان ها بستری و 17 نفر در آی سی یو هستند و 15 نفر هم جان باختند.
وی بارندگی های مكرر اخیر و معتدل شدن آب و هوا را یكی از علل افزایش رشد قارچ ها بیان كرد و افزود: در سال های گذشته هم مسمومیت با قارچ ها را داشتیم اما به علت تعداد كمتر قارچ، مسمومیت ها هم كمتر بود.
حریرچی با اشاره به اینكه سازمان صدا و سیما درباره عارضه مسمومیت توسط قارچ ها اطلاع رسانی خوبی كرد، گفت: اما برخی ها با وجود شك كردن به سمی بودن قارچ، آن را مصرف كردند.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: سمی بودن یا نبودن قارچ خودرو وحشی در صحرا و جنگل به هیچ وجه قابل تشخیص نیست و مردم استفاده نكنند.
وی تاكید كرد: مصرف قارچ های پرورشی كه در فروشگاه ها با برچسب، توزیع می شوند مشكلی ندارد و مردم با خیال راحت آن ها را مصرف كنند.
حریرچی افزود: مسمومیت با قارچ سه مرحله دارد كه معمولا در مرحله نخست كه 6 ساعت تا سه روز پس از مصرف به وجود می آید علائمی مانند حالت تهوع، اسهال و استفراغ دارد كه با مراجعه به مراكز درمانی بهبود پیدا می كند .
وی ادامه داد: مرحله دوم با علائم كبدی آغاز می شود و رنگ پوست بیمار زرد می شود كه این بیماران حتما باید بستری شوند، در این مرحله هم بیمار با اقدامات درمانی، بهبود می یابد كه معمولا 24 ساعت تا 4 روز پس از مصرف پدید می آید اما تعداد اندكی هم به مرحله سوم بیماری وارد می شوند كه توام با نارسایی كبد و كلیه است كه كار، مشكل می شود اما اكثر آن ها با روش های درمانی درمان می شوند البته در برخی مواقع به پیوند كبد نیاز پیدا می كنند و در برخی موارد هم به مرگ منجر می شود.
حریرچی اضافه كرد: تاكنون سه كبد به بیماران پیوند زده شد اما از آنجایی كه هنوز سم در بدن وجود داشت دو نفر جان باختند.
وی افزود: در بیمارستان های "نمازی" شیراز و "امام خمینی(ره) " تهران آمادگی های لازم برای درمان این بیماران وجود دارد.
حریرچی اضافه كرد: با پختن، آب پز كردن، سرخ كردن و یا كباب كردن قارچ های سمی، سم آن از بین نمی رود و باید از مصرف این قارچ ها خودداری و در صورت مسمومیت به مراكز درمانی مراجعه شود.