سخنگوی وزارت بهداشت: بیش از 99 درصد داروها قیمت گذاری و به آنها ارز تخصیص داده میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ ایرج حریرچی با حضور در بخش خبری 21 شبكه یك سیما با بیان این كه 100 شركت دارویی داریم و شركت های دارویی مكلف هستند روی جعبه دارو قیمت را ثبت كنند افزود: مردم می توانند به سامانه سازمان غذا و دارو مراجعه كنند و قیمت های دارو و اصالت آن را در آن جا ببینند و داروخانه ها هم مكلف هستند فاكتور فروش را ارائه كنند.
وی با بیان اینكه در مورد دارو، سه گروه مجاز با حضور در شهرستان ها قیمت داروها را كنترل می كنند، گفت: درباره تجهیزات پزشكی كاستی هایی قبلا وجود داشت اما اكنون از بانك مركزی درخواست كردیم اسامی افراد دریافت كننده ارز 4200 تومانی را اعلام كند.
حریرچی با بیان اینكه بیمارستان های دولتی و خصوصی خریدار عمده تجهیزات پزشكی هستند، اضافه كرد: این بیمارستان ها مكلف هستند همه تجهیزات پزشكی لازم را تهیه كنند و نباید بیماران را برای تهیه این تجهیزات به بیرون از بیمارستان بفرستند.
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اضافه كرد: محرومیت از تخصیص ارز دولتی، برخورد سازمان تعزیرات و محرومیت از واردات از جمله برخوردهایی است كه با متخلفان انجام می شود.
حریرچی افزود: به پشتوانه دولت، مجلس و قوه قضائیه قاطعانه ترین برخورد را برای حفظ سلامت مردم ایران انجام می دهیم.
وی با اشاره به اینكه بازار را كنترل می كنیم، گفت: از طریق نرم افزاری به انبار همه شركت های دارویی دسترسی داریم و ذخیره دارویی را تكمیل كردیم.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی درباره لیست كالاهایی كه برای چند بار مصرف مجاز شدند، گفت: قاعده بر استفاده مجدد از تجهیزات پزشكی مانند قیچی و پنس است و بعد از استفاده استریل می شوند و سازمان غذا و داروی امریكا هم در این زمینه ها مجوز داده است.
حریرچی تاكید كرد: هیچ كدام از وسایلی كه اكنون استریل می كنیم وسیله ای نیست كه در امریكا یا اروپا استریل نشود اما برخی از شركت های واردكننده می گویند شما این تجهیزات را یك بار مصرف كنید و دور بیاندازید تا ما به شما بفروشیم، مردم به این موضوع توجه كنند.
وی اضافه كرد: سلامت و ایمنی بیمار، خط قرمز ماست و هر كاری را كه برای درمان نزدیكان خود از جمله پدر و مادر خود انجام دهیم برای مردم هم انجام می دهیم.