در روزهای اخیر خبر نصب سامانه ایرانی تصفیه آب در مزرعه پیشرفته پرورش میگو و ماهی امارات در رسانهها منتشر شد.سامانهای كه توسط 65 محقق از بهترین دانشگاههای كشور در یك شركت دانشبنیان طراحی و تولید شده است .
در روزهای اخیر خبر نصب سامانه ایرانی تصفیه آب در مزرعه پیشرفته پرورش میگو و ماهی امارات در رسانهها منتشر شد. سامانهای كه توسط 65 محقق از بهترین دانشگاههای كشور در یك شركت دانشبنیان طراحی و تولید شده است و از نمونه خارجی كیفیت بالاتری دارد.
سامانه الكترولایزر آب دریا كه توسط محققان یكی از شركتهای دانش بنیان ایرانی طراحی و ساخته شده است، از نمونه خارجی آن كیفیت بهتری دارد و نه تنها مانع خروج ارز از كشور میشود، بلكه در شرایط اقتصادی كنونی ارزآوری نیز دارد.
مهدی شفیعی، مدیر عامل این شركت با اشاره به اینكه این شركت موفق به طراحی و تولید سامانههای الكترولایزر آب دریا شده است، افزود: الكترولایزر آب دریا از آب دریا كه حاوی آب نمكین است تولید كلر میكند كه به عنوان یك ماده گندزا برای از بین بردن میكروبهای مضر استفاده میشود.
وی بیان كرد: در سامانه طراحی شده توسط این شركت دانش بنیان، آب دریا به عنوان ورودی دریافتشده و طی فرآیند الكترولیز، ماده هیپوكلریت سدیم (آب ژاول) با غلظت كلر آزاد مناسب برای گندزدایی آب، تولید و تزریق میشود تا بتوان شرایط حساس آب را برای پرورش میگو و ماهی فراهم كرد.
مدیرعامل این شركت دانش بنیان با اشاره به اینكه این سامانه كاربردهای مختلفی دارد، افزود: برای سالم سازی آب شرب شهری و روستایی به جای كلر گازی كه خطرناك است میتوان از این سامانه استفاده كرد؛ در سالمسازی آب استخرها و مزارع پرورش میگو و ماهی از دیگر كاربردهای این سامانه است؛ در هرمكانی كه میگو و ماهی پرورش مییابد میتوان از این ظرفیت استفاده كرد.
شفیعی اظهار داشت: این سامانه حدود 4 سال است كه در پتروشیمیهای دماوند، مروارید، پردیس، بندر امام و نیروگاه قشم نصب شده و تاكنون عملكرد خوبی از خود ارائه داده است.
این فناور ادامه داد: تا پیش از این سامانه، از نمونه ژاپنی آن در پالایشگاهها استفاده میشده كه اكنون محصول ایرانی نسبت به نمونه ژاپنی آن برتری دارد و عملكرد بهتری در پالایشگاهها داشته است.
شفیعی افزود: شركت توانسته سامانه مذكور را با كیفیت بهتر از نمونه خارجی بومی سازی كند و نه تنها مانع خروج از ارز شود، بلكه برای كشور ارزآوری نیز داشته باشد؛ برهمین اساس، با صادرات این محصول طی دو سال آینده میتوان به واردات حدود 20 میلیون دلار به كشور كمك كرد؛ این رقم در حال حاضر سالانه 500 هزار دلار است كه به راحتی میتوان آن را افزایش داد و به 20 میلیون دلار رساند.