مدیركل حفاظت محیط زیست هرمزگان گفت: صنایعی چون فلات قاره سیری، قشم و لاوان و نیروگاه توانیر از جمله صنایعی هستند كه سالها جزئی از لیست صنایع آلاینده ما هستند.
مدیركل حفاظت محیط زیست هرمزگان:
"توانیر و فلاتهای قاره"همچنان آلاینده
معاون مركز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست :
هیچ نیروگاهی مجوز استفاده از مازوت ندارد
مدیركل حفاظت محیط زیست هرمزگان گفت: صنایعی چون فلات قاره سیری، قشم و لاوان و نیروگاه توانیر از جمله صنایعی هستند كه سالها جزئی از لیست صنایع آلاینده ما هستند.
به گزارش رادیو پیام به نقل از ایسنا حبیب مسیحی تازیانی، امروز 27 دیماه در نشستی خبری به مناسبت هفته هوای پاك برگزار اظهار داشت : شعار هفته هوای پاك امسال “هوای پاك، حقوق عامه و اراده ملی” است.
وی خاطرنشان كرد: صنایعی چون فلات قاره سیری، قشم و لاوان و نیروگاه توانیر از جمله صنایعی هستند كه سالها جزئی از لیست صنایع آلاینده ما هستند. ما توانستیم میزان گاز (سوخت پاك) نیروگاه را به 4 میلیون مترمكعب برسانیم و این میزان باید به 6 میلیون مترمكعب برسد.
مدیركل حفاظت محیط زیست هرمزگان با اشاره به اینكه هیچ نیروگاهی مجوزی از محیط زیست برای استفاده از مازوت به عنوان سوخت را ندارد، بیان كرد: مازوت، آلایندگیهایی مثل دوده كربن، فلزات سنگین، گوگرد و… تولید میكند.
مسیحی اضافه كرد: در 9 ماهه ابتدای 1400 تعداد روزهای پاك استان 16 روز، روزهای قابل قبول 218 روز، تعداد روزهای ناسالم برای افراد حساس 39 روز، روزهای خیلی ناسالم 3 روز بوده و روز خطرناكی نیز نداشتیم. صدا و سیما موظف به اعلام شرایط در روزهای ناسالم، خیلی ناسالم و خطرناك است.
مدیركل حفاظت محیط زیست هرمزگان تصریح كرد: 37 دودكش و 38 مورد از صنایع از لحاظ آلودگی محیطی پایش شدند. در 9 ماهه امسال 38 پایش در مراكز معاینه فنی انجام دادند. 95 مورد در صنایع خوداظهاری پایشی داشتهایم.
هیچ نیروگاهی مجوز استفاده از مازوت ندارد
به گزارش فارس در این حال معاون مركز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست گفت: سازمان محیط زیست به هیچ نیروگاهی اجازه سوزاندن مازوت نداده است و واحدهای متخلف پلمب می شوند.
گلعلی زاده در نشست خبری معاونت محیط انسانی ، با تاكید بر اینكه تاكنون سازمان محیط زیست به هیچ نیروگاهی اجازه سوزاندن مازوت نداده است و با قراردادن نام واحدهای سوخت ناسالم و پیگیری حقوقی می كند، گفت: 16 نیروگاه بخاری در كشور داریم كه در 14 استان مستقر اند و امكان مصرف سوخت مازوت را دارند.
وی با اشاره به مواد قانون هوای پاك گفت: اگر اقدام به استفاده سوخت مازوت كنیم، طبق مواد این قانون نیروگاهها برای استفاده از سوخت مازوت باید فیلتر نصب كرده و حدود مجاز را رعایت كنند.
گلعلی زاده با بیان اینكه طی سالهای گذشته 5 نیروگاه در استان تهران، البر و اصفهان به دلیل عدم رهعایت ضوابط پلمب بودند و اكنون نیروگاه اصفهان فك پلمب شده است، یادآور شد: نیروگاه بعثت تهران از سال 93 از سال 93 مخازن پلمپ است.
وی ابراز داشت: به دلیل اینكه پالایشگاه ما فرسوده هستند، 24 درصد محصولات نهایی شان مازوت است در حالیكه در پالایشگاه دنیا این عدد 12 درصد است.
گلعلیزاده یادآور شد براساس دستور العمل های قانون هوای موتور سیكلت های كابراتوری از سال آینده حق تردد ندارند.
معاون مركز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست گفت:هیچ نظارتی بر واحدهایی كه مصرف مازوت دارند انجام نمی گیرد و حدودا 5 درصد مشتركین گاز مصرف می كنند.
وی درباره راهكارهای كاهش تولید گازهای گلخانه ای گفت: سازمان برنامه بودجه ومحیط زیست راهكارهای كاهش آلودگی در عسلویه را ارائه كرده و مشخص شده با وحذف فلر و كاهش میزان قابل توجه so2 حدود 63 درصد را خواهیم داشت.
عضو كمیسیون انرژی مجلس نیز مصرف روزانه 33 میلیون لیتر مازوت در نیروگاههای كشور را تائید و آن را اجباری برای جلوگیری از كمبود گاز و قطعی برق میداند.
این در حالیست كه فریدون عباسی عضو كمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی پیش از این در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره خبر منتشرشده مبنی بر مازوت سوزی در نیروگاههای كشور اظهار كرد : مازوتسوزی مسئلهای است كه در سالهای قبل هم با آن رو به رو بوده ایم، بیژن زنگنه وزیر سابق نفت هم در همین زمینه معتقد بود كه وزارت نیرو باید فیلترینگ گوگردزدایی را اِعمال كند.
عباسی معتقد است كه وزارت نیرو هم اقتدار لازم برای اعمال مدیریت بر روی نیروگاهها را در اختیار نداشت، زیرا خیلی از نیروگاهها واگذار و خصوصی شدند و به همین دلیل وزارتخانه مرتبط نقش تنظیم كنندگی لازم را در اختیار نداشت.
«گوگرد زدایی از مازوت زمان بر است» این جمله را عباسی میگوید و معتقد است كه طراحی و نصب فیلتریزاسیون در نیروگاهها زمان بر خواهد بود. این مسئله اقدام و تكلیفی بوده كه از سالهای پیش باید انجام میشد و 8 سال برای زنگنه كافی و حتی زیاد بود تا دستور العمل اصلاح تولید مازوت را بدهد تا گوگرد آن حذف شود.
مدیرعامل شركت تولید نیروی برق حرارتی گفته كه «نیروگاهها روزانه 32 میلیون لیتر مازوت میسوزانند». سخنگوی صنعت برق با بیان اینكه در شرایط فعلی نیروگاهها عمدتا 75 درصد از سوخت گاز و حدود 20 درصد از گازوئیل و نزدیك به 5 درصد از مازوت استفاده میكنند، گفته كه البته در شرایطی كه دما كاهش یابد، مجبور خواهیم شد تا میزان مصرف گاز را كاهش دهیم و از سوخت پشتیبان برای نیروگاهها استفاده كنیم.
با شروع فصل سرما و كمبود گاز در سالهای اخیر اولین جایی كه سهم گاز آن قطع میشود، نیروگاههای برق حرارتی است. ساختار سوخت اكثر نیروگاهها بهگونهای طراحیشده است كه میتواند در صورت نبود گاز با سایر سوختهای مایع مانند گازوئیل و مازوت به فعالیت خود ادامه دهند.
اهتمام لازم برای جلوگیری از مازوت سوزی وجود ندارد
به گفته این نماینده مجلس یازدهم، اهتمام لازم برای جلوگیری از مازوت سوزی وجود ندارد و وزیر سابق نیرو هم به این آلودگی ناشی از سوزاندن مازوت آگاه بوده و میدانسته كه باید نیروگاهها را مجبور كند تا این مسائل را در دستور كارشان قرار دهند و یا سیاستهای تشویقی برای نیروگاههای خصوصی در نظر میگرفت، برای نیروگاههای دولتی هم میتوانستند این نظر را اعمال كنند، حتی سازمان حفاظت از محیط زیست هم باید به جای محول كردن كارهای متفرقه به وزارت نیرو، فیلترگذاری نیروگاهها را ابلاغ میكرد.
عباسی راهكار برون رفت از این بحران را مردم می داند نه دولت. او میگوید كه وقتی بحرانی بزرگ پیش میآید توسط دولتها حل نمیشود، بلكه توسط مردم قابل رفع است، مردم باید مصرف خودشان را مدیریت كنند و مصرف گاز را در خانهها پایین بیاورند، كم تر خانهها را گرم كنند، در گاز صرفه جویی كنند؛ در نتیجه این امور گاز به نیروگاهها میرسد و مجبور به مازوت سوزی نیستیم، امری كه سخنگوی صنعت برق نیز بر آن صحه گذاشته و گفته 95 درصد تولید برق نیروگاهها با سوخت گاز است و بعد از آن درصدی كم تر از گازوئیل و مازوت استفاده میشود، در صورتی كه مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری افزایش یابد، نیروگاهها با محدودیت مواجه شده و به اجبار از سوخت پشتیبان استفاده میكنند.
استفاده از سوخت مایع اثرات نامطلوبی بر كیفیت هوا دارد
«مازوت باید سوزانده شود» این را عباسی میگوید و دلیل آن را اینگونه تشریح میكند كه در حال حاضر اگر بخواهیم رشد صنعتی و اشتغال داشته باشیم به برق نیاز داریم، وقتی هم كه گاز نداریم به نیروگاهها بدهیم مجبوریم سوخت مایع مصرف كنیم و مثل خیلی از كشورهای دیگر مازوت میسوزانیم، ولی گوگرد مازوت باید پایین آورده و در نیروگاهها فیلتر گذاشته شود.
عباسی گفت: چون دولت به این وظیفه خود عمل نكرده مردم باید پای كار بیایند و مصرف خود را پایین بیاورند. این مسئله عزم ملی میخواهد تا دولت فرصت پیدا كند در دو سال آینده این مشكل را حل كند. در حال حاضر مجبور هستیم مازوت بسوزانیم و آلودگی آن را هم تحمل كنیم. برای جلوگیری از خاموشی در ادارات، صنایع و بیمارستانها نیاز به برق داریم؛ اگر مازوت نسوزانیم كشور به خاموشی فرو میرود.