نمایندگان مردم در خانه ملت دولت را مكلف به جلوگیری از ارائه هر گونه خدمات به كالاهایی كه تولید یا واردات آنها در سامانههای قانونی مربوط ثبت نشده است، كرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه 11 مهر) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز با ماده 22 این لایحه كه درباره ارائه خدمات به كالاهای تولیدی یا وارداتی است با 121 رأی موافق، 20 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 201 نماینده حاضر در نشست موافقت كردند.
گفتنی است در ماده 22 لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز آمده است: یك ماده به عنوان ماده (6) مكرر (2) به قانون به این شرح الحاق میشود:
ماده 6 مكرر 2- به منظور افزایش هزینه و خطر ارتكاب قاچاق در راستای تحقق موضوع ماده (5) این قانون، دولت مكلف است با ایجاد و استفاده از سامانههای هوشمند، تدابیری اتخاذ نماید كه از ارائه هر گونه خدمات نظیر خدمات بانكی، بیمهای، مالی، حمل و نقل، نگهداری و ضمانت (گارانتی) به كالاهایی كه تولید یا واردات آنها در سامانههای قانونی مربوطه ثبت نشده است، جلوگیری شود. كلیه مراكز مرتبط با تجارت داخلی و خارجی كشور موظفند در راستای تحقق این امر، همكاری لازم را با دستگاههای متولی این سامانهها داشته باشند.
تبصره 1- ارائه خدمات مذكور به كالاهایی كه در سامانه موضوع این ماده ثبت نشدهاند، ممنوع بوده و مرتكب به حبس یا جزای نقدی درجه هفت محكوم میگردد؛ مگر اینكه در این قانون یا قوانین دیگر مجازات شدیدتری پیشبینی شده باشد.
تبصره 2- چنانچه ارائه خدمات، منجر به ورود و ثبت كالای قاچاق در سامانههای موضوع این قانون گردد مرتكب به حبس یا جزای نقدی درجه شش محكوم میگردد؛ مگر اینكه در این قانون یا قوانین دیگر مجازات شدیدتری پیشبینی شده باشد.
نشست مهم مجلسی ها برای بررسی FATF؛ 15 مهر
موضوع FATF با حضور نمایندگان مجلس و كارشناسان روز یكشنبه در مجلس بررسی خواهد شد.
در نشست علنی صبح امروز خانه ملت، اكبر رنجبرزاده عضو هیات رییسه مجلس گفت: با توجه به درخواست تعدادی از نمایندگان برای تشكیل جلسه ای با حضور صاحبنظران و كارشناسان معتقد و منتقد در خصوص موضوع FATF كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی اعلام كرد كه در روز یكشنبه 15 مهر ساعت 16 جلسه ای با حضور نمایندگان ، صاحبنظران و كارشناسان در محل كمیسیون تلفیق برگزار می شود.
وی افزود: البته رییس كمیسیون امنیت ملی گفتند كه چنانچه تعداد نمایندگان و صاحبنظران بیشتر شود این نشست در صحن مجلس برگزار خواهد شد.
علی مطهری نایب رییس دوم مجلس كه ریاست جلسه علنی بر عهده داشت در ادامه گفت: البته این صحبت نیز هست كه احتمالا این نشست از تلویزیون به طور مستقیم پخش شود.
مخالفت با ارجاع لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز به كمیسیون
نمایندگان ملت با ارجاع لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز به كمیسیون اقتصادی به دلیل ماهیت قضایی آن و لزوم ارایه آن از سوی قوه قضاییه به دولت مخالفت كردند.
ادامه رسیدگی به گزارش شور دوم كمیسیون اقتصادی در مورد لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز اولین دستور كار نمایندگان در نشست علنی صبح امروز خانه ملت پس از دوساعت نشست غیرعلنی بود كه در ابتدای بررسی این طرح رییس مجلس با اشاره به جلسه روزگذشته سران قوا و طرح موضوع این لایحه در این نشست توضیحاتی در این باره ارایه كرد.
رییس مجلس گفت: در نشست روز گذشته سران قوا موضوع بررسی لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز مطرح شد كه با توجه به ماهیت قضایی این لایحه نظر بر این بود كه از منظر قانونی این لایحه ابتدا باید از سوی قوه قضاییه به دولت ارایه و سپس به مجلس می آمد.
لاریجانی افزود: دولت بدون اخذ نظر قوه قضاییه این لایحه را به مجلس ارایه داد كه در نشست سران قوا معتقد بودند كه این مسیری اشتباه است و شورای نگهبان نیز مصوبات مجلس درباره این لایحه را نمی پذیرد.
وی با اشاره به پیگیری های روز گذشته خود در خصوص چگونگی بررسی این لایحه تصریح كرد: با بحث های روز گذشته و حتی صبح امروز بنده با قوه قضاییه و شورای نگهبان به این نتیجه رسیدیم كه در صورت امكان فعلا بررسی این لایحه متوقف و به كمیسیون اقتصادی ارجاع و در نشست این كمیسیون از قوه قضاییه برای اخذ نظر دعوت شود و البته در مورد موادی كه پیش از این مصوب شد نیز شورای نگهبان باید تصمیم بگیرد.
لاریجانی خاطرنشان كرد: با توجه به مذاكرات ما با شورای نگهبان تفاهم كردیم كه طبق نظر قطعی این شورا بررسی این لایحه حتما باید متوقف شود چون شورای نگهبان مصوبات مجلس در مورد این لایحه را به دلیل ماهیت قضایی آن نمی پذیرد.
در نهایت با اخذ رای نمایندگان، پیشنهاد توقف بررسی لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز و ارجاع این لایحه به كمیسیون اقتصادی با مخالفت نمایندگان مواجه شد و ادامه رسیدگی آن در دستور قرار گرفت.
موافقت با ارجاع لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز به كمیسیون اقتصادی
نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی با ارجاع لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز به كمیسیون اقتصادی موافقت كردند.
جهانبخش محبی نیا در ادامه نشست علنی امروز در اخطار قانون اساسی با استناد به بند 2 اصل 158 گفت: به صراحت در این اصل قانونی اعلام شده كه تهیه لوایح قضایی در شأن قوه قضاییه است، بنابراین ریاست محترم مجلس اشاره كرد كه شورای نگهبان اعلام كرده كه این لایحه باید توسط رئیس قوه قضاییه تدوین و سپس مراحل قانونی آن طی شود.
وی خاطرنشان كرد: ایرادی كه شواری نگهبان به این لایحه گرفته، درست است، بنابراین باید مجلس خود در وهله اول به قانون احترام بگذارد و این لایحه را به كمیسیون اقتصادی ارجاع دهد و نظر مقامات قوه قضاییه در این لایحه استفاده شود.
علی مطهری كه ریاست جلسه علنی را برعهده داشت، با وارد دانستن این اخطار گفت: رأیی كه صبح امروز درخصوص ارجاع این لایحه به كمیسیون اقتصادی گرفته شد، استمزاجی بود ولی با توجه به اخطاری كه آقای محبی نیا داد، باید مجدداً درخصوص ارجاع این لایحه به كمیسیون رأی گیری صورت گیرد.
براساس این گزارش نمایندگان مجلس با 110 رأی موافق، 59 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 200 نماینده حاضر در صحن با ارجاع لایحه مذكور به كمیسیون اقتصادی موافقت كردند.
اعضای ناظر در شورای عالی بورس و اوراق بهادار انتخاب شدند
نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی اعضای ناظر در شورای عالی بورس و اوراق بهادار را انتخاب كردند.
نمایندگان از میان علی اكبر كریمی نماینده مردم اراك، محمود بهمنی نماینده ساوجبلاغ، محمدحسین حسین زاده بحرینی نماینده مشهد و سیده فاطمه حسینی نماینده تهران، نمایندگان معرفی شده كمیسیون اقتصادی به صحن علنی برای عضویت در شورای عالی بورس و اوراق بهادار، بحرینی را با 113 رأی و سیده فاطمه حسینی را با 82 رأی از مجموع 171 رأی انتخاب كردند.
اعلام وصول طرح نحوه تشكیل اجتماعات و برگزاری راهپیماییها
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی موارد اعلام وصولی را قرائت كرد.
احمد امیرآبادی فراهانی در نشست علنی امروز (چهارشنبه 11 مهر) مجلس شورای اسلامی، موارد اعلام وصولی را به این شرح قرائت كرد:
- طرح نحوه تشكیل اجتماعات و برگزاری راهپیماییها.