عضو كمیته بیماریهای عفونی وزارت بهداشت، گفت: مصرف ویتامین D میتواند مفید باشد، اما مسمومیت ناشی از این ویتامین كشنده است.
عضو كمیته بیماریهای عفونی وزارت بهداشت، گفت: مصرف ویتامین D میتواند مفید باشد، اما مسمومیت ناشی از این ویتامین كشنده است.
«مینو محرز» عضو كمیته بیماریهای عفونی وزارت بهداشت ؛در ارتباط با تاثیر مصرف ویتامین چرب D برای مقابله با ویروس كووید 19، گفت: به طور كلی ما در ایران، به صورت ژنیتیكی كمبود ویتامین D داریم. براین مبنا، ویتامین D میتواند برای مقابله با این بیماری مفید باشد، اما توجه به این نكته مهم است كه مصرف بیش از حد این ویتامین میتواند كشنده باشد.
محرز به این پرسش كه چه مقدار از مصرف این ویتامین قاعدهمند است، پاسخ داد: پنجاههزار واحد در ماه مصرف ویتامین D (شكل تجویزی این ویتامین بصورت قرص ویتامین دی با مقدار 50000 واحد تعریف میشود) برای شرایط عادی است، حتی اگر كسی كمبود این ویتامین را دارد، این مقدار كم هم محسوب میشود. بنابراین لازم است افراد دارای كمبود 50 هزار واحد را یكی دو هفته مصرف كنند و پس از آن ماهانه همین همین مقدار را ادامه دهند.
وی در ادامه گفت: در واقع همانطور كه ید را به نمك اضافه كردند، باید ویتامینD به لبنیات هم اضافه میشد، ولی به دلیل هزینه بالای این ویتامین، توان مالی اجرایی آن نمی باشد.
محرز در رابطه با خطراتی كه مصرف افراطی ویتامین D میتواند داشته باشد، گفت: متاسفانه بدبختیهای ما بیش از این است. در این شرایط هر كسی هر موضوع اشتباهی را در تلویزیون اعلام میكند. این موضوع را میتوانیم به بیماران در بیمارستانها بگوییم. اما به محض اینكه در رسانهای مثل صدا و سیما مطرح شود، احتكار میشود، بیش از حد میخرند. اینقدر مصرف میكنند تا مسمومیت همین ویتامین عامل مرگشان میشود.
وی در پایان گفت: ماهی یك دانه قرص 50 هزار واحدی كافی است. این ویتامین ارتباط مستقیمی در مقابله با كووید 19 ندارد، اما مصرف آن بیفایده نیست. با این توجیه كه اگر ویروس وارد قلب و ریه شود و به آنزیمهای آنژیوتنسین حمله كند، كمبود ویتامین D فعالیت آن را تسهیل میكند. شاید یكی از عواملی كه ما مرگ و میر جوان هم در كشور داریم، همین كمبود ویتامین D باشد، البته با قطعیت نمیتوان گفت.