محققان در راستای تولید نانوبلورهایی با شكل و ویژگیهای خاص، روشی ارائه كردند كه با آن امكان تولید نانوبلور با شكل مورد نظر فراهم میشود.
به گزارش رادیو پیام از خبرگزاری صدا و سیما؛ دانشمندان دانشگاه كاردیف ادعا میكنند؛ یك روش جدید برای كنترل شكل ذرات ریز میتواند زندگی روزمره ما را پایدارتر و كارآمدتر میكند.
این فرآیند كه ساختار مواد نیمه هادی میكروسكوپی معروف به نقاط كوانتومی را تغییر میدهد، این فرصت را برای بهینهسازی نوری، برداشت انرژی، فوتونیك و فناوریهای تصویربرداری زیست پزشكی در حوزه صنعت فراهم میكند.
اعضاء این تیم بینالمللی اعلام كردند: از مكعبها و ساختارهای زیتون مانند گرفته تا هشت ضلعی، این نانوكریستالها دارای خواص نوری و الكترونیكی منحصر به فردی هستند كه میتوانند در انواع مختلف فناوری مورد استفاده قرار گیرد.
یكی از محققان ارشد این طرح گفت: نقاط كوانتومی به دلیل كارآیی بیحد و حصری كه ارائه میدهند، میتوانند در برخی از صنایع تحول ایجاد كنند. مطالعه ما یك قدم مهم در اتخاذ فناوری نقاط كوانتومی در طیف گستردهای از كاربردهای صنعت انرژی و روشنایی است.
وی گفت: با توسعه بیشتر، ممكن است تصور شود كه اوكترادرا كوتاه شدهای كه تولید میشود برای برداشت انرژی در سلولهای خورشیدی استفاده میشود و باعث افزایش كارآیی فراتر از قابلیتهای فناوریهای فعلی میشود كه در حدود 33٪ قرار دارند. به همین ترتیب، نانوكریستالهای ما ممكن است برای تصویربرداری زیست پزشكی مورد استفاده قرار گیرد، جایی كه در حال حاضر ناكارآمدی و بیثباتی استفاده از آنها در تشخیص و تحویل دارو را محدود میكند. بنابراین، این فناوریها واقعاً برای آینده هستند.
بنا بر علام ستاد توسعه فناوری نانو، این تیم با همكاری آزمایشگاههای پیشرفته در مركز تحقیقات دانشگاه كاردیف، نانوكریستالهای نیمه هادی مركب را در حلال رشد داده و توسعه آنها را در زمان واقعی با استفاده از شبیهسازیهای رایانهای و فناوری میكروسكوپ قدرتمند نظارت میكنند. این نتایج به معنی بررسی تأثیر قطبیت حلال بر شكل نانوكریستالها است.
این تیم اكنون در حال توسعه حسگرهای تصویر و LEDهای با ردپای كم كربن است كه صنعت را قادر میسازد نانوبلورهای نقاط كوانتومی را در فناوریهای خود اجرا كنند تا راندمان انرژی خود را تقویت كنند.