رئیس جمهور گفت: برای حل ناترازیها كافی است مردم یك قدم جلو آمده و در استفاده از وسایل سرمایشی زمان و شدت برودت را اندكی كاهش دهند. بد مصرفها را هم باید جریمه كرد. شهرداریها میتوانند در این زمینه هم كمك زیادی به دولت كنند.
«مسعود پزشكیان» شامگاه سهشنبه در نشستی با شهرداران كلانشهرهای كشور، با بیان اینكه هدف دولت و شهرداریها خدمت به مردم است، اظهار كرد: باید دست به دست هم و در كنار هم باشیم تا بتوانیم مشكلات مردم را حل كنیم؛ دولت آمادگی دارد تا از كمك شهرداریها برای حل مشكلات بهره بگیرد.
رئیس جمهور با اشاره به اینكه برای من هیچگاه قابل قبول نبوده كه كشورمان در زمینه توسعه، از سایر كشورها عقب بیفتد، ادامه داد: ما امروز مشكلاتی از قبیل ناترازی در انرژی، تورم و حدود 5 هزار همت پروژه ناتمام داریم كه در حال برنامهریزی برای حل این مشكلات هستیم، البته رفع برخی مشكلات زمانبر است. در ماههای اخیر برای تولید انرژی خورشیدی توسط بخش خصوصی سرمایهگذاری شده یا مقدمات آن در حال انجام است. دولت پیگیر تولید حدود 7 هزارمگاوات برق از طریق پنلهای خورشیدی است.
پزشكیان در ادامه خاطرنشان كرد: در كنار تلاش برای افزایش تولید، به دنبال كاهش و مدیریت مصرف انرژی نیز هستیم؛ باید فرهنگ مصرف خود را اصلاح كنیم، زیرا بیش از اندازه مصرف انرژی داریم. شهرداریها میتوانند در تغییر فرهنگ مصرف به دولت كمك كنند.
دولت مصمم به ارتقای كیفیت و كمیت فضاهای آموزشی است
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش درباره برنامه دولت برای پیشبرد نهضت مدرسهسازی در كشور، خاطرنشان كرد: دولت مصمم است كیفیت و كمیت فضاهای آموزشی كشور را ارتقا دهد. نهضت مدرسهسازی با مشاركت مردم و خیرین آغاز شده است.
پزشكیان همچنین با انتقاد از وجود بیعدالتی در مدارس كشور، تصریح كرد: در خبرها آمده بود كه خانوادهها در تهران، تا 200 میلیون تومان برای تحصیل فرزندانشان در مدارس غیردولتی هزینه میكنند در حالی كه خدمات آموزشی در مدارس دولتی مناسب نیست. دانشآموزان آینده كشور را میسازند و اگر به شكل صحیح تربیت شوند، مشكلات ما را حل خواهند كرد.
رئیس جمهور اضافه كرد: شهرداریها میتوانند در نهضت مدرسهسازی به كمك دولت بیایند تا مدارسی با كیفیت بسازیم. در ساخت این مدارس باید در انتخاب مكان آنها هم دقت شود. این مدارس همچنین باید به فناوریهای نوین تجهیز شوند. سیستم سرمایش و گرمایش مدارس هم باید به گونهای طراحی و اجرا شود كه دانشآموزان در ضمن استفاده از آن، یاد بگیرند چگونه در مصرف انرژی صرفهجویی كنند.
درحال طراحی الگوی جدید برای آموزش هستیم
پزشكیان همچنین با اشاره به اهمیت اصلاح روش آموزشی در مدارس، خاطرنشان كرد: با مشورت اساتید دانشگاه و كارشناسان آموزش و پرورش و آموزش عالی در حال طراحی الگوی جدید برای آموزش هستیم تا مسائلی مانند انتقال مهارت، چگونگی طراحی دروس و آموزش معلمان اصلاح شود.
رئیس جمهور تاكید كرد: باید استانداردهای عادلانهای برای آموزش و پرورش تعیین شود تا همه دانشآموزان در مدارس دولتی براساس آن استانداردها آموزش با كیفیتی دریافت كنند. ما اگر به این هدف برسیم و كیفیت آموزش را ارتقا دهیم، آینده كشور تضمین خواهد شد.
پزشكیان با بیان اینكه دولت برای حل مشكلات كشور به دنبال جذب مشاركت مردم و همكاری مساجد و محلهمحور كردن مسائل كشور است، گفت: ما میتوانیم با كمك مساجد و محلات، مشكلات افراد نیازمند را حل كنیم. همچنین مساجد و مدارس محلات، محل مناسبی برای آموزش صرفهجویی در كاهش مصرف انرژی هستند. پویش دو درجه كمتر در سال گذشته، موجب صرفهجویی روزانه 25 میلیون دلار شد. حالا هم میتوان از مردم درخواست كرد كه 2 لامپ كمتر استفاده كنند. ما 6 برابر بیشتر از اروپا برق و گاز مصرف میكنیم. اگر مصرف مدیریت شود، دولت میتواند از منابع حاصل از آن به معیشت مردم كمك كند.
بدمصرفها باید جریمه شوند
رئیس جمهور تاكید كرد: برای حل ناترازیها كافی است مردم یك قدم جلو آمده و در استفاده از وسایل سرمایشی زمان و شدت برودت را اندكی كاهش دهند. بد مصرفها را هم باید جریمه كرد. شهرداریها میتوانند در این زمینه هم كمك زیادی به دولت كنند.
پزشكیان با اشاره به اهمیت همكاری در داخل كشور برای غلبه بر مشكلات، اظهار كرد: اگر همه با هم باشیم، آمریكا نمیتواند در برابر ما كاری از پیش ببرد. اگر دست به دست هم دهیم، مشكلات حل خواهد شد. روابط خوبی با كشورهای همسایه داریم و میتوانیم با آنها داد و ستد كنیم. آنها آماده همكاری با ما هستند.
شهرداریها در زمینه رفع ناترازی، مسكن و معیشت مردم به دولت كمك كنند
رئیس جمهور همچنین با بیان اینكه شهرداریها میتوانند در زمینه رفع ناترازی انرژی، تامین مسكن و معیشت مردم به دولت كمك كنند، گفت: شهرداریها كارگروهی تشكیل دهند و برای ارتقای خدمات خود نقشه و برنامه تهیه كنند تا اختیارات آنها در چارچوب آن برنامهها افزایش یابد، نه اینكه اختیارات بیضابطه باشد. ما باید شهرهای دوستدار طبیعت ایجاد كنیم. دولت آماده همكاری با شهرداریهاست. همچنین در نوسازی بافتهای فرسوده، مراكز بهداشتی و درمانی، آموزشی، تفریحی و حمل و نقل به صورت یك شبكه مسنجم دیده شوند. حتی میتوان ساختمانهایی با طبقات خیلی زیاد احداث كرد به شرطی كه همه نیازمندیهای این ساختمانها دیده شود.
پزشكیان در این نشست به شهرداریها پیشنهاد داد، به جای اقدام جداگانه برای تامین خودروهای خدمات عمومی مثل اتوبوس و آمبولانس و آتش نشانی، منابع خود را تجمیع كرده و از یكی دو تولیدكننده معتبر خارجی، نیازهای اولیه خود را بخرند و سپس از آن شركتها بخواهند در ایران و در سواحل خلیج فارس كارخانه تاسیس كنند.
استفاده از كارشناسان خارجی برای توسعه سواحل مكران
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اهمیت توسعه سواحل مكران و انتقاد از طرحهایی كه تاكنون در این مناطق اجرا شده است، افزود: با مقام معظم رهبری درباره توسعه این سواحل گفتوگو داشتم و به ایشان گفتم اجازه بدهید از نظرات كارشناسان خارجی استفاده كنیم. ما باید شهرهایی در این مناطق بسازیم كه چیزی كمتر از شهرهای سایر كشورهای واقع در ساحل خلیج فارس نداشته باشند. ما باید بهترین، با كیفیتترین و مناسبترین منازل و شهرها را برای مردم خود بسازیم.
پزشكیان خطاب به شهرداران حاضر در جلسه گفت: ارتباط، تعامل و همكاری خوبی بین سران قوا برقرار است و شنبه هر هفته ما با یكدیگر جلسه داریم. میتوانم مسائلی را كه شهرداریها درگیر آن هستند، در جلسه سران قوا مطرح و به آنها رسیدگی كنیم.
علیرضا زاكانی شهردار تهران نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت وظایف شهرداریها برای تامین نیازهای شهروندان، گفت: دولت به شهرداریها كمك كرده تا موانع فعالیت آنها برطرف و كیفیت ارائه خدمات به شهروندان ارتقا یابد.
وی همچنین افزود: شهرداریها میتوانند در نهضت مدرسهسازی، احیای بافتهای فرسوده، رفع ناترازیهای انرژی و تشویق مردم به استفاده از انرژیهای پاك و كمك به معیشت مردم در كنار دولت باشد.
در این جلسه از سوی سایر شهرداران نیز موضوعاتی از قبیل راهكارهای ارتقای خدمات شهری، بازنگری در قانون درآمدهای پایدار شهرداریها، كمك دولت برای واردات خودروهای خدمات عمومی به كشور، توجه به احیای بافتهای فرسوده، تامین منابع مورد نیاز برای شهرداریها از طریق اجرای قانون مولدسازی، پرداخت مطالبات شهرداریها از طریق تهاتر، لزوم حل مشكل پسماند شهری و جمعآوری آبهای سطحی، تسهیلگری و مقرراتزدایی از فعالیتهای شهرداریها، تعیین تكلیف پروژههای نیمه تمام و نقش شهرداریها در تشویق مردم برای استفاده از انرژیهای پاك مطرح شد.